Agenda Hartpad

April 2024
ma di wo do vr za zo
1
2
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Deelnemers over:

Yoga

Yoga betekent voor mij een moment van rust en totale ontspanning. Ik heb met Yoga kennis gemaakt tijdens mijn depressie.

....ik kan door Yoga m'n gesloten karakter meer openen voor anderen, ik ben blij dat ik er ooit aan begonnen ben.

Vuurloop

"Mijn dochter Annabel staat al op blote voeten klaar, zonder twijfel loopt ze over het pad van gloeiende kolen. Ik vertrouw haar, dan ga ik ook. Daarna lopen we nog een keer en nog een keer. Wat een heerlijk geborgen, veilig en onbeschrijfelijk gevoel".

"Wij samen bouwden dit vuur op vanuit onszelf en onze gedeelde herinneringen. We koesterden ons samen aan de warmte en kracht die er van uitging. Zie mij, ik zie jou en ik zie altijd naar je om. De kracht en warmte van relatie."

"Al googlend kwam ik bij Hartpad terecht. En bij het lezen van de woorden “voor jezelf door het vuur gaan om je hartpad te volgen” wist ik, hier moet ik zijn. Zonder enige twijfel heb ik contact gezocht en me aangemeld. Wat ik in dat moment niet wist was wat het samenzijn met vijftien andere vrouwen en het volle maanlicht met me zouden doen. Dat mijn hardheid plaats zou maken voor zachtheid en mijn stoerheid voor mildheid had ik toen niet kunnen bedenken. Evenmin hoe ik vanuit een diep geworteld verlangen mijn voeten zou durven toevertrouwen aan de hete kooltjes en zo intens de “vonk” in mij zou voelen. En terwijl deze bijzondere ervaring nog resoneerde, vielen mijn ogen een aantal maanden later op de woorden “de geboorte als spiegel tegen”. Ook toen wist ik, hier moet ik zijn, deze themadag heb ik bij te wonen. Zonder vertwijfeling heb ik me aangemeld en wederom was dit precies wat ik nodig had om de volgende stap te zetten op het pad van mijn hart.  Hartpad is voor mij een plek waar ik thuiskom, waar ik rust vind, een plek hier niet zover vandaan. Een plek waar ik in de liefdevolle bedding en begeleiding van Heidy kan vastpakken en loslaten, mijn hoofd en hart én mijn hart en buik kan verbinden. Maar ook een plek waar ik prachtige mensen ontmoet die allemaal willen zijn en werken vanuit het hart, echt in verbinding met anderen. Hartpad is een plek waar ik graag naar terugkeer. Ik kijk dan ook uit naar 18 maart, naar “De Boodschap van paarden”. Ik verheug me er op dan ook de bezielende begeleiding van Benno te mogen ervaren en opnieuw een stap te mogen zetten op het pad van mijn hart".

 

Craniosacraal therapie is een holistische therapie die je kan ondersteunen bij zowel fysieke als emotionele klachten. Het is een zachte, respectvolle, veilige en diepgaande vorm van lichaamswerk.

Craniosacraal therapie is in mijn ogen het stimuleren van de eigen wijsheid van jouw lichaam. De therapie is niet uitsluitend gericht op je klachten en symptomen maar op de erkenning van wie je bent en wat je gevormd heeft. Alles is welkom en mag gezien, gevoeld en gehoord worden. Cranio leert je jezelf weer te voelen en in contact te komen met wie je ten diepste bent. Tijdens de sessies proberen we samen te onderzoeken wat de klachten en symptomen je in dit kader te vertellen hebben.


De behandeling werkt op het craniosacraal systeem, dit bestaat uit de hersen- en ruggenmerg vliezen die zich tussen heiligbeen en hoofd bevinden, hersenvocht, zenuwstelsel, cellen en bindweefsel. Het bindweefsel omhult botten, spieren, zenuwen, bloedvaten en organen. Afhankelijk van de locatie in het lichaam kan het bindweefsel heel elastisch of juist heel strak zijn. Het craniosacraal systeem heeft een natuurlijk ritme en de mate van elasticiteit van het bindweefsel draagt bij aan het vermogen om te kunnen functioneren en bewegen.

Ingrijpende gebeurtenissen in je leven, langdurige stress, lichamelijke of emotionele trauma’s, ziekten of ongevallen laten hun sporen na in ons craniosacraal systeem. Deze sporen kunnen het natuurlijke ritme van het craniosacraal systeem verstoren en de elasticiteit van het bindweefsel beperken. Hierdoor kunnen blokkades ontstaan die mogelijk fysieke en emotionele klachten veroorzaken. Tijdens de sessie raak ik je aan met mijn handen en maak ik contact met het ritme van jouw craniosacraal systeem en de bewegingstaal en elasticiteit van het bindweefsel. Ik versmelt als ware met het weefsel.

Onder invloed van de aanraking kan je jezelf en de eventuele spanningen in je lichaam beter voelen. Je leert te luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Er kunnen herinneringen omhoogkomen aan lichamelijke trauma’s of ongevallen, maar je kan ook in contact komen met emoties en gevoelens. Het erkennen en verwerken daarvan geeft ontspanning, ruimte en nieuwe inzichten. De behandeling ontspant lichaam en geest. Dit heeft een positief effect op het ritme van het craniosacraal systeem en de elasticiteit van het bindweefsel. Hierdoor kan je natuurlijke herstelmechanisme opgang komen.

Een kennismakingstraject bestaat uit 3 sessies. Je kunt dan ervaren wat craniosacraal therapie voor jou kan betekenen. Daarna stemmen we samen het vervolg af.


De eerste sessie duurt ca. 2 uur dit is inclusief intake
De vervolgsessies duren 1,5 uur.
De kosten voor een sessie bedragen 65,- inclusief BTW

Tijdens de behandeling lig je, liefst in makkelijk zittende kleding op de behandeltafel.