Agenda Hartpad

Februari 2023
ma di wo do vr za zo
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Deelnemers over:

Yoga

Yoga betekent voor mij een moment van rust en totale ontspanning. Ik heb met Yoga kennis gemaakt tijdens mijn depressie.

....ik kan door Yoga m'n gesloten karakter meer openen voor anderen, ik ben blij dat ik er ooit aan begonnen ben.

Paardencoaching

"In totaal heb ik vier keer met hen mogen werken en het heeft mij grote stappen verder gebracht! Ik ben Fiablo en Benno echt dankbaar daarvoor".

"Het is uniek hoe de paarden ons spiegelden. Ze maakten het ons heel duidelijk als we wel of niet onze authentieke "ik" lieten zien.  Wij hebben beide de nodige coaching en begeleidingervaring (doen en ondergaan) maar hebben niet eerder zo'n loepzuivere confrontatie met ons echte "zijn" voorgeschoteld gekregen".

"Nu terugkijkend kan ik stellen dat mijn bezoek aan Benno en Heidy en het werken met Losos een moment geweest is waarin dingen veranderd zijn voor mezelf. Vanaf dat punt is de neerwaartse spiraal, waar ik voor m'n gevoel inzat, doorbroken en is het weer omhoog gegaan".

"indrukwekkend om te ervaren wat de paarden voor je kunnen betekenen. Hoe ze helderheid verschaffen en mij dichter bij mijzelf hebben gebracht"

"Vandaag waren mijn dochter Pamela en ik bij jullie en we vonden het leerzaam en leuk. jullie gaan op indrukwekkende en respectvolle manier om met jullie dieren en mensen. Een geweldige kans op herstel voor wie herstel en balans zoekt in het leven. Dank jullie wel, met heel ons hart". 

Magisch, ik heb er geen andere woorden voor. De sessie heeft me ontzettend veel inzichten gegeven. Het was confronterend maar Benno en de dieren zijn zo liefdevol en oordeelloos. 

Craniosacraal therapie is een holistische therapie die je kan ondersteunen bij zowel fysieke als emotionele klachten. Het is een zachte, respectvolle, veilige en diepgaande vorm van lichaamswerk.

Craniosacraal therapie is in mijn ogen het stimuleren van de eigen wijsheid van jouw lichaam. De therapie is niet uitsluitend gericht op je klachten en symptomen maar op de erkenning van wie je bent en wat je gevormd heeft. Alles is welkom en mag gezien, gevoeld en gehoord worden. Cranio leert je jezelf weer te voelen en in contact te komen met wie je ten diepste bent. Tijdens de sessies proberen we samen te onderzoeken wat de klachten en symptomen je in dit kader te vertellen hebben.


De behandeling werkt op het craniosacraal systeem, dit bestaat uit de hersen- en ruggenmerg vliezen die zich tussen heiligbeen en hoofd bevinden, hersenvocht, zenuwstelsel, cellen en bindweefsel. Het bindweefsel omhult botten, spieren, zenuwen, bloedvaten en organen. Afhankelijk van de locatie in het lichaam kan het bindweefsel heel elastisch of juist heel strak zijn. Het craniosacraal systeem heeft een natuurlijk ritme en de mate van elasticiteit van het bindweefsel draagt bij aan het vermogen om te kunnen functioneren en bewegen.

Ingrijpende gebeurtenissen in je leven, langdurige stress, lichamelijke of emotionele trauma’s, ziekten of ongevallen laten hun sporen na in ons craniosacraal systeem. Deze sporen kunnen het natuurlijke ritme van het craniosacraal systeem verstoren en de elasticiteit van het bindweefsel beperken. Hierdoor kunnen blokkades ontstaan die mogelijk fysieke en emotionele klachten veroorzaken. Tijdens de sessie raak ik je aan met mijn handen en maak ik contact met het ritme van jouw craniosacraal systeem en de bewegingstaal en elasticiteit van het bindweefsel. Ik versmelt als ware met het weefsel.

Onder invloed van de aanraking kan je jezelf en de eventuele spanningen in je lichaam beter voelen. Je leert te luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Er kunnen herinneringen omhoogkomen aan lichamelijke trauma’s of ongevallen, maar je kan ook in contact komen met emoties en gevoelens. Het erkennen en verwerken daarvan geeft ontspanning, ruimte en nieuwe inzichten. De behandeling ontspant lichaam en geest. Dit heeft een positief effect op het ritme van het craniosacraal systeem en de elasticiteit van het bindweefsel. Hierdoor kan je natuurlijke herstelmechanisme opgang komen.

Een kennismakingstraject bestaat uit 3 sessies. Je kunt dan ervaren wat craniosacraal therapie voor jou kan betekenen. Daarna stemmen we samen het vervolg af.


De eerste sessie duurt ca. 2 uur dit is inclusief intake
De vervolgsessies duren 1,5 uur.
De kosten voor een sessie bedragen 65,- inclusief BTW

Tijdens de behandeling lig je, liefst in makkelijk zittende kleding op de behandeltafel.