Agenda Hartpad

Deelnemers over:

Paardencoaching

"In totaal heb ik vier keer met hen mogen werken en het heeft mij grote stappen verder gebracht! Ik ben Fiablo en Benno echt dankbaar daarvoor".

"Het is uniek hoe de paarden ons spiegelden. Ze maakten het ons heel duidelijk als we wel of niet onze authentieke "ik" lieten zien.  Wij hebben beide de nodige coaching en begeleidingervaring (doen en ondergaan) maar hebben niet eerder zo'n loepzuivere confrontatie met ons echte "zijn" voorgeschoteld gekregen".

"Nu terugkijkend kan ik stellen dat mijn bezoek aan Benno en Heidy en het werken met Losos een moment geweest is waarin dingen veranderd zijn voor mezelf. Vanaf dat punt is de neerwaartse spiraal, waar ik voor m'n gevoel inzat, doorbroken en is het weer omhoog gegaan".

"indrukwekkend om te ervaren wat de paarden voor je kunnen betekenen. Hoe ze helderheid verschaffen en mij dichter bij mijzelf hebben gebracht"

"Vandaag waren mijn dochter Pamela en ik bij jullie en we vonden het leerzaam en leuk. jullie gaan op indrukwekkende en respectvolle manier om met jullie dieren en mensen. Een geweldige kans op herstel voor wie herstel en balans zoekt in het leven. Dank jullie wel, met heel ons hart". 

Yoga

Yoga betekent voor mij een moment van rust en totale ontspanning. Ik heb met Yoga kennis gemaakt tijdens mijn depressie.

....ik kan door Yoga m'n gesloten karakter meer openen voor anderen, ik ben blij dat ik er ooit aan begonnen ben.

"Samen met mijn dochter Annabel heb ik deelgenomen aan de de vuurloop workshop voor moeders en dochters. De inleidende oefeningen raken me diep en brengen me dichter bij mijzelf en mijn dochter. Na ongeveer 1,5 uur begint de vuurloop. Annabel staat al op blote voeten klaar en zonder twijfel loopt ze over het pad van gloeiende kolen. Ik vertrouw haar, dan moet ik ook. Daarna lopen we nog een keer en nog een keer. Wat een heerlijk geborgen, veilig en onbeschrijfelijk gevoel. Als we uitgelopen zijn begint het te regenen, hoe bizar. Wat een mooie ervaring. Wat bijzonder om dit als dochter (van mijn moeder), als moeder (van mijn dochter), met mijn dochter mee te mogen maken"

Adinda

 

"9 november bezocht ik met mijn moeder Adinda het hartpad. Het was heel leuk het thema was cadeautje, je mocht vertellen waarom je moeder of dochter een cadeautje voor je was. Het was heel leuk om het te horen. We hebben zelf fakkels gemaakt met lange stokken die Heidy in het bos had gevonden. Toen gingen we het vuur klaar maken.In het midden lag een hele grote stapel hout en voor je een klein stapeltje hout. Je moest dus een houtje pakken van de stapel voor je, en dan vertelde je een leuke herinnering en dan leg je hem op de stapel. Dan steek je met je fakkel -die je hebt gemaakt- met z'n allen het vuur aan. Toen moesten we weer naar binnen. Even later gaan we naar buiten het vuur is gedoofd er zijn nog kleine stukjes kooltjes over daar loopje overheen en dan blijven alle leuke herinneringen voor altijd bij je. Je kon ook voor iemand anders lopen bijv. voor je familie. Het was een bijzondere dag. Voor mij en m'n mama. Xxx"

Annabel

 

"Het was een zeer bijzondere ervaring die diep door werkte. Het heeft de relatie tussen mij en mijn zoon meer diepgang gegeven. we hebben een nieuwe start gemaakt. Dank voor je begeleiding!"

Roland

 

"Wij samen bouwden dit vuur op vanuit onszelf en onze gedeelde herinneringen. We koesterden ons samen aan de warmte en kracht die er van uitging. Zie mij, ik zie jou en ik zie altijd naar je om. De kracht en warmte van relatie."

Ciel

 

Een vuurloop voor moeders en dochters

Daar wilde ik graag eens heen samen met onze toen 11-jarige dochter. We wilden samen tijd doorbrengen op een bijzondere en unieke manier opdat we ons dit lang zouden mogen herinneren.  Na aankomst in Dinxperlo wachtte ons een enorm warme ontvangst door Heidy en Natascha. Na een voorstelrondje en een mooi inleidend verhaal mochten we aan elkaar vertellen waarom je moeder of dochter een cadeautje voor je is. Dat was het begin van een dag die wij nooit meer zullen vergeten. Tijdens het klaarmaken van de houtstapel vertelden we elkaar mooie, fijne maar soms ook minder fijne herinneringen die er mochten zijn en waardoor de verbinding tussen ons alleen maar groter werd. Ondanks dat we met meerdere personen waren, voelde het alsof wij met zijn tweetjes aanwezig waren en dat de vuurloop speciaal voor ons was. Tijdens het proces van het aansteken van vuur tot het aanharken van een mooi kolenpad, zongen we een prachtig lied en was er intimiteit en verbinding met elkaar en met de groep. Van tevoren hadden we tegen elkaar uitgesproken dat zij wel over het vuur durfde te lopen maar dat ik het nog niet zeker wist want ik vond het toch best eng. Uiteindelijk bleken we op elkaar te wachten zonder het van elkaar te weten. Wie zou als eerste gaan. Zouden we überhaupt durven? Want ook al durf je niet dan nog is het goed. Het hele proces er om heen is zo prachtig dat het lopen zelf geen must is. Maar waar ik op hoopte, gebeurde ook: Romy liep als eerste over het vuur. Wauw! Onze dochter laat zich niet zo snel horen of zien en toen zij over het vuur liep, stroomde mijn hele lijf vol met liefde, respect en trots. Het is tot op de dag van vandaag nog steeds onbeschrijflijk en niet uit te leggen. Zonder er verder over na te denken liep ook ik richting het kolenpad en pas op dat moment voelde ik dat ook ik er over ging lopen. Ik liep in stilte voor mezelf en voor ons gezin en onze dieren. Aan het einde maakte ik zelfs een sprongetje, terwijl ik normaliter best terughoudend ben. Het is zo een intens gevoel om met jouw eigen gedachten over dit pad te lopen. Om een bepaalde droom voor jezelf (hardop) uit te spreken. Je loopt echt voor jezelf en ziet niemand meer om je heen. We zijn zelfs meerdere keren over het pad gelopen en we mochten steeds zelf kiezen of we in stilte liepen of dat je hardop uitsprak  voor wie of wat je liep. Het was ook een hele mooie ervaring om tijdens het lopen te worden toegezongen door de andere moeders en dochters. Wat je dan voelt…..Dat gevoel gun ik iedereen! Tot op de dag van vandaag genieten wij nog na van deze magische en unieke ervaring. De verbinding en geborgenheid die wij die dag voelden is er tot op de dag van vandaag nog steeds! Onze band is hierdoor nog sterker, mooier en intenser geworden. 

Daniëlla en Romy