Agenda Hartpad

Oktober 2019
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Deelnemers over:

Vuurloop

"Mijn dochter Annabel staat al op blote voeten klaar, zonder twijfel loopt ze over het pad van gloeiende kolen. Ik vertrouw haar, dan ga ik ook. Daarna lopen we nog een keer en nog een keer. Wat een heerlijk geborgen, veilig en onbeschrijfelijk gevoel".

"Wij samen bouwden dit vuur op vanuit onszelf en onze gedeelde herinneringen. We koesterden ons samen aan de warmte en kracht die er van uitging. Zie mij, ik zie jou en ik zie altijd naar je om. De kracht en warmte van relatie."

"Al googlend kwam ik bij Hartpad terecht. En bij het lezen van de woorden “voor jezelf door het vuur gaan om je hartpad te volgen” wist ik, hier moet ik zijn. Zonder enige twijfel heb ik contact gezocht en me aangemeld. Wat ik in dat moment niet wist was wat het samenzijn met vijftien andere vrouwen en het volle maanlicht met me zouden doen. Dat mijn hardheid plaats zou maken voor zachtheid en mijn stoerheid voor mildheid had ik toen niet kunnen bedenken. Evenmin hoe ik vanuit een diep geworteld verlangen mijn voeten zou durven toevertrouwen aan de hete kooltjes en zo intens de “vonk” in mij zou voelen. En terwijl deze bijzondere ervaring nog resoneerde, vielen mijn ogen een aantal maanden later op de woorden “de geboorte als spiegel tegen”. Ook toen wist ik, hier moet ik zijn, deze themadag heb ik bij te wonen. Zonder vertwijfeling heb ik me aangemeld en wederom was dit precies wat ik nodig had om de volgende stap te zetten op het pad van mijn hart.  Hartpad is voor mij een plek waar ik thuiskom, waar ik rust vind, een plek hier niet zover vandaan. Een plek waar ik in de liefdevolle bedding en begeleiding van Heidy kan vastpakken en loslaten, mijn hoofd en hart én mijn hart en buik kan verbinden. Maar ook een plek waar ik prachtige mensen ontmoet die allemaal willen zijn en werken vanuit het hart, echt in verbinding met anderen. Hartpad is een plek waar ik graag naar terugkeer. Ik kijk dan ook uit naar 18 maart, naar “De Boodschap van paarden”. Ik verheug me er op dan ook de bezielende begeleiding van Benno te mogen ervaren en opnieuw een stap te mogen zetten op het pad van mijn hart".

 

Paardencoaching

"In totaal heb ik vier keer met hen mogen werken en het heeft mij grote stappen verder gebracht! Ik ben Fiablo en Benno echt dankbaar daarvoor".

"Het is uniek hoe de paarden ons spiegelden. Ze maakten het ons heel duidelijk als we wel of niet onze authentieke "ik" lieten zien.  Wij hebben beide de nodige coaching en begeleidingervaring (doen en ondergaan) maar hebben niet eerder zo'n loepzuivere confrontatie met ons echte "zijn" voorgeschoteld gekregen".

"Nu terugkijkend kan ik stellen dat mijn bezoek aan Benno en Heidy en het werken met Losos een moment geweest is waarin dingen veranderd zijn voor mezelf. Vanaf dat punt is de neerwaartse spiraal, waar ik voor m'n gevoel inzat, doorbroken en is het weer omhoog gegaan".

"indrukwekkend om te ervaren wat de paarden voor je kunnen betekenen. Hoe ze helderheid verschaffen en mij dichter bij mijzelf hebben gebracht"

"Vandaag waren mijn dochter Pamela en ik bij jullie en we vonden het leerzaam en leuk. jullie gaan op indrukwekkende en respectvolle manier om met jullie dieren en mensen. Een geweldige kans op herstel voor wie herstel en balans zoekt in het leven. Dank jullie wel, met heel ons hart". 

Opleiding tot Docent Baby massage

 Registratie gesloten
 
3
Categorie
Opleiding docent Babymassage
Datum
16 september 2019
Locatie
Dinxperlo - Boesveldsedijk 16
7091 EN Dinxperlo, Nederland

Waarom deze opleiding

 teruwe

Deze prachtige zin loopt als een rode draad door mijn leven. Ik zie het als mijn persoonlijke missie om een bijdrage te leveren aan een leefomgeving waarin iedereen mag worden wie hij of zij werkelijk is.

Het is de essentie van ons werk binnen Hartpad. Wij begeleiden dit proces in alle stadia van de ontwikkeling; het kindje in de buik, baby, kinderen en volwassenen.

Ik heb mij gespecialiseerd op het gebied van verbinding tussen moeder en kind. In de periode tussen conceptie en geboorte wordt immers het fundament gelegd voor de ontwikkeling van het kindje. Na de geboorte zijn liefde, aanraking en responsiviteit primaire levensbehoeften.

Twaalf jaar lang gaf ik zwangerschapsyoga, zwangerschapsbegeleiding en babymassage. Ik kreeg het vertrouwen van honderden moeders en hun baby’s. Vanaf de begin van de zwangerschap kwamen ze op zwangerschapsyoga en we sloten het proces af met de cursus babymassage. Aandacht voor verbinding en onvoorwaardelijke liefde tijdens de zwangerschap en na de geboorte door de babymassage.

De laatste jaren richt ik mij vooral op het doorgeven van het belang van de prenatale ontwikkeling van het kind en geboortepatronen aan professionals.

Deze opleiding is de volgende stap. Het delen van het belang van liefdevolle aanraking en innig contact tussen moeder en kind, dit door middel van o.a de babymassage. Ik hoop dat wij met elkaar een soort van “olievlek” van liefdevolle aanraking mogen vormen. Met als doel het kindje te bevestigen in de onderstaande zin:

“Je mag zijn zoals je bent om te worden wie je bent”

 

Het belang van babymassage

Babymassage helpt de ouder om de lichaamstaal van de baby te verstaan en respons te geven op de “uitreiking” van de baby. Het versterkt de band (hechting), geeft de ouder meer zelfvertrouwen en het is fijn om tijd en ruimte te nemen voor jezelf en de baby! De ouder gaat intuïtief aanvoelen wat goed is voor het kindje. Naast bovenstaande effecten op de band tussen ouder en kind heeft het ook andere, wat meer fysiologische voordelen:

 • het ontspant de baby
 • bevordert de slaap
 • bevordert de groei
 • bevordert spijsvertering
 • versterkt het immuunsysteem
 • doorbloeding en ontslakking van weefsel
 • ademhaling
 • ontwikkeling van de tastzin
 • ontwikkeling van de hersenen
 • ontwikkeling van spieren en skelet
 • hormonale balans

Maar het belangrijkste is dat het kindje voelt; “je bent goed zoals je bent”!

 

De opleiding

Tijdens de opleiding leer je de Hartpad babymassage methode en vooral hoe je deze in cursusvorm kunt over brengen op moeders en hun baby's. Je leert didactische vaardigheden zodat de moeders na het volgen van jouw cursus zelf hun baby's kunnen masseren. Na de opleiding kan je gelijk aan de slag.

Naast de massage methode besteden we aandacht aan de invloed van zwangerschap en de geboorte op de ontwikkeling van de baby. Tevens besteden we aandacht aan de fysiologische- en psychische ontwikkeling, verzorging van- en omgang met het kindje. Je krijgt de beschikking over duidelijk lesmateriaal en materiaal voor de ouders dat je kunt gebruiken in je eigen cursus. 

Het spreekt voor zich dat we veel oefenen. Daarvoor gebruiken we tijdens de studiedagen een pop. Het van belang voor je kennis en ervaring dat je in de periode van de opleiding regelmatig een baby masseert. 

De opleiding bestaat uit 5 dagen van 10.00 - 17.00 uur met een interval van 6 - 8 weken. Dit om je ruimte te geven om te oefenen in de praktijk. We werken met kleine groepen van maximaal 6 deelnemers. 

De 1e dag van de opleiding is "de geboorte als spiegel" dit is een dag waarin de de prenatale ontwikkeling van het kind en geboortepatronen centraal staan. (Indien je deze dag al bij mij hebt gevolgd dan krijg je dispensatie en brengen we deze dag in mindering op de opleidingskosten).

De andere dagen besteden we aan bovengenoemde aspecten en didactiek. Je sluit de opleiding af met een certificaat.

Data:

dag 1: De geboorte als spiegel - maandag 16 september

dag 2: maandag 28 oktober

dag 3: maandag 9 december 

dag 4: maandag 20 januari 2020

dag 5: vrijdag 6 maart 2020 + avondprogramma

 

Investering:

de investering in deze 5 daagse opleiding bedraagt 475,- excl. BTW, inclusief lesmateriaal, materiaal voor de ouders, lunch, koffie en thee

Wil je meer informatie neem gerust contact met me op!

 

 

 
 

Alle datums

 • 16 september 2019