Agenda Hartpad

Februari 2018
ma di wo do vr za zo
1
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28

Deelnemers over:

Vuurloop

"Mijn dochter Annabel staat al op blote voeten klaar, zonder twijfel loopt ze over het pad van gloeiende kolen. Ik vertrouw haar, dan ga ik ook. Daarna lopen we nog een keer en nog een keer. Wat een heerlijk geborgen, veilig en onbeschrijfelijk gevoel".

"Wij samen bouwden dit vuur op vanuit onszelf en onze gedeelde herinneringen. We koesterden ons samen aan de warmte en kracht die er van uitging. Zie mij, ik zie jou en ik zie altijd naar je om. De kracht en warmte van relatie."

"Al googlend kwam ik bij Hartpad terecht. En bij het lezen van de woorden “voor jezelf door het vuur gaan om je hartpad te volgen” wist ik, hier moet ik zijn. Zonder enige twijfel heb ik contact gezocht en me aangemeld. Wat ik in dat moment niet wist was wat het samenzijn met vijftien andere vrouwen en het volle maanlicht met me zouden doen. Dat mijn hardheid plaats zou maken voor zachtheid en mijn stoerheid voor mildheid had ik toen niet kunnen bedenken. Evenmin hoe ik vanuit een diep geworteld verlangen mijn voeten zou durven toevertrouwen aan de hete kooltjes en zo intens de “vonk” in mij zou voelen. En terwijl deze bijzondere ervaring nog resoneerde, vielen mijn ogen een aantal maanden later op de woorden “de geboorte als spiegel tegen”. Ook toen wist ik, hier moet ik zijn, deze themadag heb ik bij te wonen. Zonder vertwijfeling heb ik me aangemeld en wederom was dit precies wat ik nodig had om de volgende stap te zetten op het pad van mijn hart.  Hartpad is voor mij een plek waar ik thuiskom, waar ik rust vind, een plek hier niet zover vandaan. Een plek waar ik in de liefdevolle bedding en begeleiding van Heidy kan vastpakken en loslaten, mijn hoofd en hart én mijn hart en buik kan verbinden. Maar ook een plek waar ik prachtige mensen ontmoet die allemaal willen zijn en werken vanuit het hart, echt in verbinding met anderen. Hartpad is een plek waar ik graag naar terugkeer. Ik kijk dan ook uit naar 18 maart, naar “De Boodschap van paarden”. Ik verheug me er op dan ook de bezielende begeleiding van Benno te mogen ervaren en opnieuw een stap te mogen zetten op het pad van mijn hart".

 

Yoga

Yoga betekent voor mij een moment van rust en totale ontspanning. Ik heb met Yoga kennis gemaakt tijdens mijn depressie.

....ik kan door Yoga m'n gesloten karakter meer openen voor anderen, ik ben blij dat ik er ooit aan begonnen ben.

Workshop Innerlijk vuur met vuurloop - Midwinter

 Registratie gesloten
 
6
Categorie
Themadagen
Datum
22 december 2017 14:00 - 21:00
Locatie
Dinxperlo - Boesveldsedijk 16
7091 EN Dinxperlo, Nederland

Workshop "Innerlijk vuur" met vuurloop - Midwinter

Hoe staat het met jouw "innerlijk vuur"; wat drijft je?, wat maakt je blij?, waar "ga" je voor?, waar wordt je warm van?. Voel je innerlijke kracht en brand je vuur volop of dreigt het door omstandigheden langzaam uit te doven. De workshop is erop gericht om de "brandstof" voor je innerlijk vuur te ontdekken. Wat maakt je blij, waar krijg je energie van, wat is je kracht. Maar ook kijk je naar de factoren die jouw innerlijk vuur beperken of zelfs dreigen te blussen.

De midwintertijd is een bijzondere periode, de dagen worden weer langer. Tijdens de workshop leggen we een metaforisch verband tussen de midwintertijd en je innerlijk vuur.

Deze bijzondere dag omlijsten we met krachtige werkvormen en rituelen. Gedurende de dag bouwen samen met de andere deelnemers een houtstapel van ca. 1m3 hout. De houtstapel laden we met jullie intenties in relatie tot je innerlijk vuur en steken deze met elkaar aan. Terwijl het vuur brandt besteden we aandacht aan de intenties waarmee je over het vuur wil gaan. Als het vuur voldoende heeft gebrand dan harken we de restanten van de houtstapel uit tot een prachtig pad van gloeiende kolen en kan er door de deelnemers gelopen worden. 

De begeleiding is in handen van Heidy en Benno. Kosten voor deze bijzondere themadag bedragen 95,= inclusief BTW, koffie & thee en maaltijdsoep. Maximaal 6 deelnemers. Voor inschrijving of meer informatie zie onze contactgegevens elders op de website.

Programma:

Ontvangst 13.00 uur en we sluiten de dag rond 20.00 uur af. In de middag en vroege avond doen we diverse werkvormen en rituelen die bijdragen aan het ervaren van je innerlijk vuur en de metaforische betekenis van de midwinterperiode. Deze werkvormen doen we deels buiten in de natuur. Kernwoorden: zelfreflectie, krachtwiel, stilleven, paarden, meditatie. Tijdens de dag bouwen we samen de houtstapel voor de vuurloop, laden deze met onze intenties en steken deze aan. Als het vuur is opgebrand maken we een pad van hete kolen. Wij begeleiden je vervolgens om over dit pad te lopen en je intenties op een unieke wijze te bekrachtigen. We brengen deze dag zoveel mogelijk in stilte door. 

 
 
 

Alle datums

  • 22 december 2017 14:00 - 21:00